Tjebbe

Tjebbe Visser; te land en ter zee

Tjebbe Visser; te land en ter zee is een voorbeeld van een opgetekend levensverhaal dat begon als opdracht van zoon Dirk, maar dat overgenomen werd door zijn vader. Soms is de opdrachtgever de geïnterviewde zelf, soms is het een kind of kleinkind. Het resultaat is altijd een uniek verhaal, waarin de persoonlijkheid van de geïnterviewde goed naar voren komt. Die verhalen komen nog meer tot leven door de foto’s. Die worden door de geïnterviewde of door een kind worden aangeleverd. Maar ook als er weinig foto’s zijn, kan ik het verhaal mooi vormgeven.

Wil je ook een levensverhaal laten optekenen? Ik doe het graag voor je

Laat je door mij portretteren

Speel je wel eens met het idee om jouw verhaal vast te laten leggen en zoek je een schrijver? Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Enige tijd geleden vertelde mijn vader dat hij de levensbeschrijving van zijn vader, mijn opa, aan het lezen was. Ik vroeg toen aan hem hoe zijn eigen levensbeschrijving er eigenlijk uitzag. Hij antwoordde toen dat hij die zeker niet zelf ging schrijven. Zo ontstond het idee om aan Hanneke te vragen om dat te doen en dus bracht ik Hanneke met mijn vader in contact. Meerdere interviews zijn in de tussentijd gepasseerd en dit leidde tot een ‘sentimental journey’ voor mijn vader zelf. Het resultaat is een prachtig boek waarin mijn vader allerlei dingen beschrijft die hij in zijn leven heeft meegemaakt en waarvan ik niks wist.

Dirk Visser

Levensverhaal, Tjebbe Visser; te land en ter zee