Van boerenjongen tot professor

Levensverhaal tot boek gemaakt

 

Karlijn had samen met haar vader zijn levensverhaal afgemaakt. Zelf was hij een tijd geleden begonnen de verhalen over zijn kindertijd en zijn carrière op te schrijven. Ondertussen had dementie hem ingehaald en woonde hij in een verzorgingshuis. Samen met Karlijn was er nog een hoofdstuk bijgekomen over zijn huwelijk, zijn kinderen en zijn gezinsleven. Nu wilden ze graag dat het een boek zou worden, maar ze hadden geen idee hoe je dat aanpakt.

Ik gaf wat adviezen over de opbouw van de teksten, ging er tekstueel doorheen en stelde een titel voor. Met de aangeleverde foto’s maakte ik het boek zo op, dat het leek op een publicatie die Piet ooit had laten uitgeven, naar aanleiding van zijn promotieonderzoek. Het uiteindelijke boek kwam in een oplage van twintig exemplaren tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bijzijn van de familie en een oud-collega in het verzorgingshuis op tafel.

 

Laat je door mij portretteren

Speel je wel eens met het idee om jouw verhaal vast te laten leggen en zoek je een schrijver? Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Hanneke heeft ons meegeholpen om van de aantekeningen van mijn vader een prachtig boek te maken. Door structuur aan te brengen in de tekst en het op te maken in de stijl die bij mijn vader past. Professioneel en persoonlijk, altijd snel in haar reacties, geduldig, meedenkend en kundig. Zo heb ik Hanneke ervaren tijdens onze samenwerking. Dankbaar kijk ik terug op een heel plezierig traject en een prachtig resultaat voor mijn vader zelf en de familie en vrienden.

Karlijn Dirkx-Kempen

Levensverhaal, Levensverhaal tot boek gemaakt