Levensverhaal van Goos

Levensverhaal van Goos

 

Goos had ooit een paar boekjes laten maken: één over zijn kindertijd, één over zijn politieke carrière, één over de hulptransporten naar het Oostblok en één over een grote zeiltocht. Maar zijn zoon Goos miste de overige periodes en aspecten van zijn vaders leven. Hij zou graag één levensverhaal willen laten maken.

Ik interviewde vader Goos drie keer aan zijn eettafel in de serre. Van deze gesprekken, de tekst uit de eerdere boeken, andere verslagen van Goos en een knipselmap maakte ik een compleet levensverhaal in negen hoofdstukken. Ik mocht bij de officiële overhandiging in familiekring zijn, wat heel bijzonder was. Het was een eer dit boek te maken voor Goos en voor Goos, zijn broer en zijn zus en alle kleinkinderen.

 

Laat je door mij portretteren

Speel je wel eens met het idee om jouw verhaal vast te laten leggen en zoek je een schrijver? Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Ik stelde aan mijn broer en zus voor om het levensverhaal van onze vader op papier te zetten. Het leek ons een enorm dank- en eerbetoon om zijn leven te laten vereeuwigen. Mijn vader vertelde mij dat het hele proces, interview, onderzoek, foto’s speurtocht en samenstellen van het uiteindelijke boek een bijzonder mooie reis voor hem geweest is.

Goos

Levensverhaal, Het levensverhaal van Goos