Nana

Levensverhaal voor Nana

 

Sue is in het Verenigd Koninkrijk geboren en spreekt goed Nederlands. Maar haar eerste taal is het Engels. Vandaar dat we de gesprekken in het Engels hebben gedaan en ook de teksten in het Levensverhaal zijn in het Engels.

Sue’s dochter Ingrid leek het een goed idee om de verhalen van haar moeder op te laten tekenen. Verhalen die zich afspelen in Engeland, Venezuela, Amersfoort en Madrid. Kleine kaartjes geven de verschillende locaties aan. In kadertjes verduidelijkte ik sommige termen of Engelse begrippen die de jongere generatie wellicht onbekend zijn. Foto’s vullen de verhalen aan. Sue en haar dochter wilden niet teveel poespas, dus de omslag is eenvoudig gebleven. Nana is de Engelse term voor oma die haar kleinkinderen gebruiken.

 

Laat je door mij portretteren

Speel je wel eens met het idee om jouw verhaal vast te laten leggen en zoek je een schrijver? Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Dankzij de gedrevenheid van de schrijfster is de wens van Cor om een boek over zijn leven te hebben, naar volle tevredenheid uitgekomen. De schrijfster heeft de verhalen zo juist in het boek verwerkt dat het een genot is om te lezen. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Maud

Levensverhaal, Levensverhaal van Cor

Enige tijd geleden vertelde mijn vader dat hij de levensbeschrijving van zijn vader, mijn opa, aan het lezen was. Ik vroeg toen aan hem hoe zijn eigen levensbeschrijving er eigenlijk uitzag. Hij antwoordde toen dat hij die zeker niet zelf ging schrijven. Zo ontstond het idee om aan Hanneke te vragen om dat te doen en dus bracht ik Hanneke met mijn vader in contact. Meerdere interviews zijn in de tussentijd gepasseerd en dit leidde tot een ‘sentimental journey’ voor mijn vader zelf. Het resultaat is een prachtig boek waarin mijn vader allerlei dingen beschrijft die hij in zijn leven heeft meegemaakt en waarvan ik niks wist.

Dirk Visser

Levensverhaal, Tjebbe Visser; te land en ter zee

De eerste reactie was: ‘Dat hoeft niet echt, een boek over mij.’ Maar mijn moeder vindt het nu toch erg leuk om zo’n boek te hebben. Zeker met al die foto‘s erbij vormt het een aantrekkelijk geheel. We zijn je allebei erg dankbaar dat je dit voor ons zo mooi hebt uitgevoerd! Dat jij zo de tijd nam voor mijn moeder hebben we beide gewaardeerd. We zullen het zeker aanbevelen bij anderen, dit is zoiets waardevols!

Annemarie

Levensverhaal, Opgroeien in de Baronielaan