Herinneringsboek

Herinneringsboek

De man van mevrouw D. was net overleden. Haar uitvaartbegeleidster stelde haar voor een herinneringsboek te laten maken. Dat vond zij een heel goed idee. Ik heb mevrouw in twee sessies geïnterviewd. Daarin vertelde zij het levensverhaal van haar man, die zij al van kind af aan gekend had. Dat verhaal heb ik opgetekend en de foto’s die mevrouw D. uit albums had geselecteerd, dienden als illustratie bij de verhalen.

Fragmenten uit de teksten die bij de uitvaart waren uitgesproken, voegde ik bij de hoofdstukken. Daardoor kreeg het verhaal nog meer diepte. Bij het laatste hoofdstuk, over het overlijden van meneer D. koos ik een enkele foto, een mooi sfeerbeeld van de kist bij de uitvaart.

Mevrouw D. wilde graag twintig exemplaren, om te kunnen opsturen naar goede vrienden die in het buitenland wonen en helaas niet bij de uitvaart konden zijn. Daarnaast naar goede vrienden en familieleden, als blijvende herinnering aan haar man. Mevrouw D. was erg tevreden met dit herinneringsboek, weergegeven als een magazine. Het heeft haar gesterkt in haar rouwproces.

Laat je door mij portretteren

Speel je wel eens met het idee om jouw verhaal vast te laten leggen en zoek je een schrijver? Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.