Cor

Levensverhalen van man met ALS

 

Cor had de diagnose ALS en wilde zijn verhalen graag op papier. In vijf sessies heb ik dat opgetekend. Elke keer vertrok ik met een stapel fotoalbums met gele post-its om die foto’s te scannen.

Het resultaat was een uitgebreid boek met verschillende hoofdstukken over zijn kindertijd, zijn tienertijd, opleiding en diensttijd, werk, zeilen en vrienden. Zijn vrouw Maud wilde graag ook het verhaal over haar familie erin opnemen, dat is een apart hoofdstuk geworden, verteld door haarzelf. Cor heeft het boek nog zelf in ontvangst genomen en uit kunnen delen aan alle familieleden vrienden van wie ik in het boek een foto had geplaatst. Vier maanden later is hij overleden. Bij zijn uitvaartdienst werd geciteerd uit zijn boek.

 

Laat je door mij portretteren

Speel je wel eens met het idee om jouw verhaal vast te laten leggen en zoek je een schrijver? Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Dankzij de gedrevenheid van de schrijfster is de wens van Cor om een boek over zijn leven te hebben, naar volle tevredenheid uitgekomen. De schrijfster heeft de verhalen zo juist in het boek verwerkt dat het een genot is om te lezen. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Maud

Levensverhaal, Levensverhaal van Cor