Jan 80!

Jan 80!

Jan 80! is een voorbeeld van een opgetekend Boekportret dat ik maakte in opdracht van Jans derde vrouw Maria. Uit drie relaties had Jan vijf kinderen en een bonusdochter. Die hadden pas de laatste jaren beter contact met elkaar gekregen. Ik interviewde deze zes kinderen los van elkaar en stelde ze dezelfde vragen, onder andere over hun jeugd, wat ze van hun vader hebben en wie van de kinderen het meest op ze lijken. Daarvan maakte ik een boek, waarin de antwoorden van de kinderen naast elkaar staan. Een grote verrassing in coronatijd voor Jan, in plaats van een groot feest. Maar ook een mooi cadeau voor de zes kinderen, om te lezen wat de anderen hadden geantwoord.

Een Boekportret is een uniek en persoonlijk cadeau voor iemand die in het zonnetje staat. Ik interview vrienden en familieleden over deze persoon en maak daar een boek van.

Laat je door mij portretteren

Ken jij een persoon die binnenkort in het zonnetje staat en die een bijzonder cadeau verdient? Een Boekportret is een origineel, uniek en persoonlijk cadeau. Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Hanneke maakte een Boekportret voor mijn man, die 80 jaar is geworden. Ze interviewde de zes kinderen uit ons samengestelde gezin. Uiteindelijk leverde dit alles een prachtig, openhartig, ontroerend en eerlijk document op! Hanneke is een kei in creatief schrijven, samen vragen maken voor de interviews, vindingrijk in lay-out en de juiste kleuren zoeken! Tenslotte zijn empathie en geduld ook kenmerken voor een goede samenwerking en vakvrouwschap tijdens dit project.

Maria

Boekportret, Jan 80!