John herinnerd

Boekportret voor een weduwe

 

Anneke, die nog geen jaar geleden haar man John had verloren aan kanker, hoorde mijn verhaal op de podcast Widowtalk, waar ik werd geïnterviewd door Marianne Heemskerk. Ik vertelde onder andere over mijn plotproject voor mijn vader. Omdat hij nog geen jaar daarna overleed was dit ook een soort herinneringsboekportret geworden. Anneke dacht: ik wil een boekportret over John. Dat werd het boek John herinnerd.

Ik interviewde de moeder van John, de zoon van John en Anneke, een collega met wie hij lang had samengewerkt en een studie genoot van John. De vragen bij alle interviews waren: hoe was de eerste indruk van John, wat voor iemand was hij, hoe was jullie relatie en wat laat hij na? De uitgewerkte en door de geïnterviewden bewerkte en goedgekeurde teksten ontving Anneke en daarna interviewde ik haar. Daarbij kon ze dus ook reageren op wat ze gelezen had.

Het was een mooie en voor de geïnterviewden ook emotionele reis die een beeld gaf van John en hoe hij herinnerd wordt. Want een verhaal over iemand anders zegt altijd net zoveel over de persoon waar het over gaat, als over de persoon die het vertelt.

 

Laat je door mij portretteren

Ken jij een persoon die binnenkort in het zonnetje staat en die een bijzonder cadeau verdient? Een Boekportret is een origineel, uniek en persoonlijk cadeau. Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Zo waardevol om dit boek over mijn lieve man John te laten maken. Hanneke heeft in de interviews de goede toon getroffen en een waardevol herinneringsdocument gemaakt. Het boek biedt troost en helpt ons hem te herinneren in al zijn verschillende facetten.

Anneke

Boekportret, John herinnerd

John herinnerd