Mijlpalen zijn er om gevierd te worden. Het is tien jaar geleden dat ik mijn eerste interview afnam nadat ik had besloten van interviewen en geschreven portretten mijn specialiteit te maken. Ik nam me voor om in een jaar tijd vijftig interviews te houden. Een jaar en elf dagen later had ik dat inderdaad gedaan. Nu, tien jaar later is mijn gemiddelde aantal interviews per jaar ongeveer 25.

Het eerste interview was in café Corazon in Amersfoort, met Chaaib, een Marokkaanse meneer die als een van de eerste gastarbeiders naar Nederland is gekomen. Dat was het eerste interview voor de portretten van gewone Amersfoorters met een bijzonder verhaal, die ik maakte voor de Kunstvaarroute. Daar schreef ik ook dit blog over. Voor dat project en voor het boek voor mijn vader kon ik dat eerste jaar flink wat meters te maken. Mijn bedrijf heette toen nog Kaimahi, later werd dat Boekportret.nl, met het mooie logo ontworpen door Katharina Keller.

Ik kijk met grote trots terug op de afgelopen tien jaar, de mooie projecten die ik heb gedaan en de vele bijzondere gesprekken die ik met al deze mensen heb mogen voeren.

 

 

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.