Twee vrouwen met een missie

Ik ging voor mijn boek in een week op bezoek bij twee heel verschillende vrouwen met allebei een mooi verhaal en een missie.

Verschillen

Sara ontving me in haar coachingspraktijkruimte, bij Jessica zat ik thuis op de bank. Sara kreeg haar eerste kind toen ze 41 was, Jessica was bij haar eerste 19. Sara heeft een boek geschreven en is al talloze keren geïnterviewd door documentairemakers, voor televisie- en radioprogramma’s, kranten en tijdschriften. Ze staat op een groepsfoto met de koning. Voor Jessica was het haar eerste interview en ze wil liever niet met haar volledige naam en foto in mijn boek. Dat is omdat Jessica leeft volgens de regels van de islam, ze draagt uit overtuiging een hoofddoek. Sara leeft in een nieuwe gezinsconstructie waarin ze als single vrouw met twee homovaders co-ouderschap heeft van hun twee zoons. De overeenkomst is dat Sara en Jessica allebei heel open en oer-Amsterdams zijn en dat ze beide een missie hebben.

Kinderwens

Sara: “De missie die ik als kinderwenscoach heb is mensen helpen die een kinderwens hebben in een alternatieve constructie. Niet dat ik ze adviseer, maar ik help ze om de voor hun juiste keuze te maken. Door informatie te geven, vragen te stellen en door het bieden van contacten.“

Vooroordelen

Jessica: “Ik probeer altijd op straat of in de Albert Heijn, bewust aan ouderen te vragen of ik ze kan helpen. Zodat ze zien dat iemand met een hoofddoek ook vriendelijk is. Omdat ik weet dat mensen vooroordelen hebben. Dat is mijn missie, om te laten zien dat er ook goede moslims zijn.”

 

Dit wil ik omslag 3D

Tijdens het maken van mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad schreef ik een aantal blogs, over het proces, over een aantal van de interviews die ik ervoor hield en over de dingen die ik in het proces leerde. Wil jij ook een boek, bijvoorbeeld met het levensverhaal van een dierbare, daar help ik graag bij. Kijk hier voor meer informatie over het Levensverhaal.

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.