Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022 doe ik mee aan het Congrestival Nieuw Bakje Troost; van oude tradities naar nieuwe rituelen. Op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur ben je van harte welkom in Cultuur- en Congrescentrum Antropia, in Driebergen (naast station Driebergen-Zeist).

Op zondag geef ik samen met fotograaf Jacqueline Dersjant een lezing (12:15 tot 13:00) over het project Dag Huis.

Je huis is zoveel meer dan vier muren en een dak. Het is de plek waar je veilig, warm en droog bent, waar je jezelf kan zijn, waar lief en leed zich dagelijks afspeelt, waar je herinneringen maakt. Een huis wordt gevormd door de mensen die erin wonen en de spullen die erin staan.

Wat nou als de bewoner dat huis moet verlaten? Als die van groot naar klein gaat wonen? Als die in een verzorgingshuis gaat wonen? Of als de bewoner overlijdt? Wat doe je dan met dat huis, die spullen en die herinneringen?

Jacqueline Dersjant van DagHuis.com maakt prachtige fotoreportages van huizen vlak voordat ze leeggehaald gaan worden. Van de spullen zoals ze altijd op hun plek stonden. Maar ook, als dat kan, van de mensen en hun dagelijks leven. ik teken de verhalen op van de bewoners, over de herinneringen en de spullen.

Wat is van waarde? Wat blijft?

Kom ook langs zondag! Alle informatie vind je en tickets boek je HIER.

 

 

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.