Internetwinkelen en de pakjesmeneer

Een van de grote voordelen van internetwinkelen is dat je vaker een pakketje thuis krijgt. Dat voelt iedere keer weer een beetje als jarig zijn. Onze pakjesmeneer maakt het allemaal nog spannender.

Vreugde

Ook al heb je het zelf uitgezocht en er (zuur) voor betaald, daar gaat altijd weer enige tijd overheen en bovendien zie je je aankopen dan pas in het echt. Oké, ik heb ook wel eens dat het dan enorm tegenvalt (zo klein? deze kleur?) maar meestal is het een vreugde als het busje van de pakketdienst voor mijn deur stopt.

Pakjesmeneer

Bij ons in het dorp is een pakketbezorger die aan die vreugde nog extra bijdraagt. In ons gezin staat hij bekend als “de grote vriendelijke pakjesmeneer”. Hij is altijd vrolijk, enorm gebouwd en zeer betrokken bij zijn werk. Hij zegt er ook altijd bij wat het is of van wie het komt. Hij is dus ook nogal nieuwsgierig. En, bedacht ik me laatst, hij weet vrij veel van ons gezin. Althans waar het onze internetaankopen betreft. Soms zit hij er ook wel eens naast met zijn gissing. Zo overhandigde hij me nonchalant een doos met “zal wel een puzzel zijn”. Dat bleek een niet geheel onbreekbaar computeronderdeel te zijn. Gekocht van een marktplaatsverkoper, dus in een voor onze GVP misleidende verpakking.

Hartverwarmend

Maar wel weer hartverwarmend is dat hij wel eens een extra ronde door onze straat doet, met de woorden: “Waar was je nou vanochtend!” Of dat ik een keer in een heel andere straat langs zijn bus fietste en hij me wenkte want hij had een pakje voor me (en ik was er weer niet).

Als iets mij speciaal opvalt, schrijf ik er een blog over. Schrijven is wat ik het liefst doe. Ik probeer bij elke opdracht de juiste toon te treffen. Vaak krijg ik terug dat een Levensverhaal echt klinkt als de persoon over wie het gaat.

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.