De volgende droom

Toen mijn boek uitkwam, vroegen verschillende mensen aan me: ’Ga je hierna nog een boek schrijven?’ of: ‘Waar gaat je volgende boek over?’ Want als je eenmaal schrijver bent, is dat de meest logische stap. Ik denk ook wel dat ik het ga doen, maar voorlopig nog even niet.

Nog een keer

In verschillende van de verhalen in mijn boek maken de geportretteerden vaker dan één keer een keuze die van het gebaande pad leidt. Een aantal van hen zit op dit moment op een punt in hun leven waarop ze denken: ‘Wat is de volgende stap?’ Ik betoogde in mijn praatje op de boeklancering dat als je eenmaal ervaren hebt hoe bevrijdend het werkt om je hart te volgen, je dat eerder nog een keer zult doen.

Bootje

Omdat ik wilde dat de genodigden op de boeklancering iets meer zouden doen dan alleen borrelen en naar het praatje luisteren, gaf ik ze aan het eind van mijn praatje de opdracht om na te denken over een droom die ze nu hebben. Klein of groot en los van tijd en ruimte, geld en mogelijkheden. Ik nodigde ze uit om die droom op een rood papieren bootje te schrijven. Dat is het symbool geworden van het gebaande pad verlaten, zoals op de voorkant van mijn boek te zien is.

Prikbord

Ik had voor de gelegenheid een prikbord gemaakt van waterkaarten, zodat iedereen een plekje voor zijn bootje kon kiezen. Wat ik had gehoopt, gebeurde ook echt: mensen raakten met elkaar in gesprek over hun bootjes, leenden pennen van elkaar en ontmoetten weer anderen bij het prikbord.

Droom

Ik denk dat het altijd goed is om na te denken over wat jouw droom is. Omdat het je een doel in je leven geeft. Wat is jouw droom op dit moment? Wat houdt je tegen om die te verwezenlijken?

Dit wil ik omslag 3D

Tijdens het maken van mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad schreef ik een aantal blogs, over het proces, over een aantal van de interviews die ik ervoor hield en over de dingen die ik in het proces leerde. Wil jij ook een boek, bijvoorbeeld met het levensverhaal van een dierbare, daar help ik graag bij. Kijk hier voor meer informatie over het Levensverhaal.

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.