Buiten en binnen

Twee bijzonder inspirerende ontmoetingen buiten en binnen met grondleggers van methodieken.

Ik heb bedacht dat ik niet alleen inspirerende keuzemakers aan de lezer wil voorstellen, maar ze ook aanpakken wil geven waarmee je hulp krijgt bij de vraag wat jij nou wilt. Het was best spannend toen ik begin dit jaar het geselecteerde lijstje grondleggers ging bellen. Maar de reacties waren alleen maar positief en in het geval van de twee van deze week ook echt enthousiast. Het zijn twee heel positieve en vrolijke mensen en het is een vreugde ze te spreken.

Buiten

Corrie Reijngoud heeft een methode voor natuur- en wandelcoaching opgezet. Door toeval ingegeven: toen het kamertje voor de gesprekken bezet was, ging ze naar buiten en ontdekte ze de kracht van coaching in de natuur. “Soms gebeuren er verrassende dingen: een fietser die voorbij scheert, een vogel die over je hoofd vliegt. Dan heb je al een ingang.” Ik interview haar uiteraard buiten, op een terras met uitzicht over een meertje.

Binnen

Adriaan Hoogendijk heeft net als Corrie al vele coaches opgeleid in zijn Bezielingscoaching. In zijn werkkamer waar de kleur oranje overal opvlamt, wordt het interview meer een filosofisch gesprek. Hij laat de mensen die hij coacht en de coaches die hij opleidt allemaal een kinderfoto uitzoeken “waarin je aan de oogjes kan zien dat de onvoorwaardelijke liefde nog vrij in en uit kan stromen”. Zijn eigen ‘Aadje’ hangt op een canvas aan de muur.

Ondertussen begin ik een heel rijk geschakeerd beeld van de wereld van coaching te krijgen. Wat een interessante ventweg naast de verhalen van de keuzemakers die van het gebaande pad afgaan!

Dit wil ik omslag 3D

Tijdens het maken van mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad schreef ik een aantal blogs, over het proces, over een aantal van de interviews die ik ervoor hield en over de dingen die ik in het proces leerde. Wil jij ook een boek, bijvoorbeeld met het levensverhaal van een dierbare, daar help ik graag bij. Kijk hier voor meer informatie over het Levensverhaal.

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.