Sacha de Boer – met emotie

Dit wil ik! is een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. Ik ben heel blij dat fotograaf Sacha de Boer dat lijstje wilde aanvullen.

Achtergrond

Voor mijn boek heb ik een vrouw geïnterviewd die helemaal niet actief is op social media en voor wie het haar eerste interview ooit was. Ik sprak ook mensen die een website hebben met het bedrijf waar ze na hun keuze mee gestart zijn. Een aantal mensen heeft over hun avonturen zelf een boek geschreven. Dat boek diende voor mij als achtergrondmateriaal en in sommige gevallen citeer ik eruit. Alle websites en boeken vermeld ik achterin mijn boek.

Oneliners

Ik heb mensen geïnterviewd die hun verhaal voor het eerst vertelden en nog nooit hadden nagedacht over sommige vragen die ik stelde. Daartegenover sprak ik ook mensen die hun verhaal al heel vaak verteld hebben. Dat is prettig, want dat waren over het algemeen gesprekken die goede oneliners opleverden. Aan de andere kant is het voor mij als interviewer een uitdaging, want je wil niet dat je gesprekspartner alleen maar met anekdotes komt die al in eerdere interviews staan.

Emotie

Volgens mij ben ik er tot nu toe goed in geslaagd prettige gesprekken te voeren, waarin ik voldoende oneliners maar ook genoeg emotie wist boven te halen. Ik ben bewust op zoek gegaan naar succesverhalen; mensen die goed geland zijn na hun keuze. Maar ik besteed zeker ook aandacht aan de twijfels, de slapeloze nachten en gevoelens van ‘waar ben ik aan begonnen’.

Sacha de Boer

Het verhaal van Sacha de Boer is er een dat zij al heel vaak verteld heeft: de achtuurjournaallezer die fulltime fotograaf werd. Ik was dan ook heel blij dat ze het aan mij nog een keer wilde vertellen. Het was een heel prettig gesprek met een heel aardige vrouw. Van het gebaande pad afgaan als je zo bekend bent doordat je dagelijks in talloze huiskamers binnenkomt, is misschien wel extra lastig. “Iedereen wil me in een hokje stoppen en daar ben ik allergisch voor”. Verder heeft haar verhaal vooral veel overeenkomsten met de andere die in mijn boek komen. Het volgen van een kinderdroom. De zekerheid van je hart volgen. Terugkijkend nergens spijt van hebben. En het eigenwijze gevoel van: Dit wil ik!

Dit wil ik omslag 3D

Tijdens het maken van mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad schreef ik een aantal blogs, over het proces, over een aantal van de interviews die ik ervoor hield en over de dingen die ik in het proces leerde. Wil jij ook een boek, bijvoorbeeld met het levensverhaal van een dierbare, daar help ik graag bij. Kijk hier voor meer informatie over het Levensverhaal.

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.