Iets overgehouden

Ik interviewde voor mijn boek twee mensen die iets hebben overgehouden uit hun vorige carrière.

Amstelhotel

Pieter had op zijn 19e al zijn eigen restaurant. Hij groeide door in de horeca en stond een paar jaar later vierkantjes te snijden in het Amstelhotel. Hij koos voor de IT, ondanks dat hij daar geen ervaring in had. Nu is hij al 15 jaar zelfstandig als programmeur.

Messenset

Zijn messenset heeft hij nog en vlees braden kan hij nog heel goed. Op een terrasje of in een restaurant ziet hij altijd alles. Een tic die hij heeft overgehouden uit zijn horecatijd.

Omgeschoold

Kim begon op haar 4e jaar met ballet en stopte daar pas op haar 30e mee, omdat ze toen moeder wilde worden. Ze is omgeschoold tot kleurspecialist en adviseert particulieren, bedrijven en woningcorporaties.

Danshart

Het stoppen met dansen was een rouwproces wat ze, nu 16 jaar later, nog steeds voelt. De vervoering die dans geeft kan ze nergens vinden. Ze heeft nog steeds last van het perfectionisme uit die carrière, het is nooit goed genoeg. Maar in kleur heeft ze een andere taal zonder woorden gevonden. Ze danst nu nog steeds, maar dan met kleur.

Dit wil ik omslag 3D

Tijdens het maken van mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad schreef ik een aantal blogs, over het proces, over een aantal van de interviews die ik ervoor hield en over de dingen die ik in het proces leerde. Wil jij ook een boek, bijvoorbeeld met het levensverhaal van een dierbare, daar help ik graag bij. Kijk hier voor meer informatie over het Levensverhaal.

Hanneke Kiel-de Raadt

Ik ben schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter. Na een studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende functies vervuld, totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: Persoonlijke verhalen van mensen optekenen. Inmiddels heb ik al meer dan 40 boeken en magazines voor particulieren en bedrijven mogen publiceren.

Herinneringen kunnen ingrijpend, meeslepend of intiem zijn, maar ze zijn hoe dan ook onvergetelijk. Door je verhaal op papier vast te leggen, heb je zelf in de hand hoe je als persoon herinnerd wil worden. Ook in een zakelijke omgeving zijn verhalen het perfecte middel om je relaties te bereiken en te boeien.