Jeugdtestament

Testament van je jeugd

 

Testament van je jeugd is een mooi cadeau dat Dirk maakte voor zijn drie dochters. Steeds rond de achttiende verjaardag interviewde ik hem over die dochter. Daarbij stelde ik iedere keer dezelfde vragen. Hoe ging het vóór de geboorte, hoe was de bevalling, wat voor kind was ze, wat zijn haar eigenschappen en als laatste: wat zie ik voor haar in de toekomst? Met de foto’s die hij aanleverde maakte ik er een uniek en persoonlijk boekje van. Met het verhaal van vader Dirk in een aan die dochter gerichte tekst, vormgegeven in een klein formaat gebonden boek, afgewisseld met foto’s van haar door de jaren heen. Pas toen het boekje van de jongste dochter af was, hebben alle drie de zussen hun boekjes ontvangen, anders zouden de jongste twee al weten wat ze zouden krijgen!

Laat je door mij portretteren

Is jouw kind bijna 18 of 21 of gaat die het huis uit? Een terugblik op de kindertijd, een testament van hun jeugd is een leuk idee! Ik help er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Enkele jaren geleden begonnen Hanneke en ik aan een project om voor mijn drie dochters het testament van hun jeugd op papier te zetten. Wat een mooi eindproduct! Drie prachtige boekjes waar mijn kinderen hun hele leven lang hopelijk met plezier naar kunnen kijken en die een weerslag geven van hun jeugd, Een tijdsdocument zoals Hanneke dat zo vaak maakt en waar ze in gespecialiseerd is.

Dirk Visser

Vriendenboek, Jeugdtestament