Vriendenboek voor collega

Vriendenboek voor een collega

Ik maakte een Vriendenboek voor Karin, die een bijzonder cadeau wilde geven aan Marten, een gewaardeerde collega die met pensioen ging. Karin had negen andere mensen gevraagd mee te doen aan dit cadeau. Mensen die nauw met hem samenwerkten, die in het verleden projecten met hem samen hadden gedaan bij de Hogeschool waar hij werkte en een jongen die hij gecoacht had in zijn huidige carrière.

Deze werkrelaties van Marten schreven een stuk over hoe ze hem had leren kennen, wat ze met hem hadden meegemaakt en wat Herman voor ze had betekend. Ze stuurden er een foto bij van zichzelf. Karin had nog wat foto’s gemaakt van Martens werkplek, met de stapels mappen en een volgeschreven whiteboard.

Karin stuurde ze ook de link naar het formulier voor de Vriendenpeiling: twintig eigenschappen die we samen hadden opgesteld, met daarbij steeds de vraag voor wie dat meer geldt: voor Marten of voor henzelf. De uitkomsten kwamen als artikel in het Vriendenboek. Van de teksten en de foto’s maakte ik een stoer tijdschrift, achterin kwam de uitslag van de vriendenpeiling: hoe verhoudt Marten zich tot zijn collega’s? Een natuurlijk totaal niet representatief onderzoek met verrassende uitkomsten.

Vriendenboek Marten

Vriendenboek Marten

Op zijn afscheidsreceptie kreeg Marten het tijdschrift in drievoud. Hij was er erg blij mee. Voor Karin en de andere negen gevers was dit een heel goede manier om iets echt bijzonders en persoonlijks aan Marten mee te geven.

Laat je door mij portretteren

Zoek jij een bijzonder cadeau voor een persoon of een stel? Een Vriendenboek is een geweldig cadeau om te ontvangen, maar veel werk om te maken. Ik help je er graag mee. Weet je al ongeveer wat je wil? Vul dan meteen het formulier in voor meer informatie. Of maak een afspraak om samen na te denken over de precieze uitvoering.

Ik ben Hanneke Kiel-de Raadt, schrijver, interviewer en verhalen-op-papier-zetter.

Hanneke heeft voor ons een prachtig boek ontworpen en opgemaakt voor de 60e verjaardag van onze vader. Hanneke dacht mee, had veel eigen inbreng en een goed professioneel oordeel over keuzes die gemaakt moesten worden. Helemaal tevreden.

Willem van de Kletersteeg

Vriendenboek, Wim 60 jaar